Cute Red Pencil

marți, 2 octombrie 2012

"Habarnam în Oraşul Soarelui" - Nikolai Nosov

Niciun comentariu:
  Tocmai am început să citesc "Habarnam în Oraşul Soarelui", de Nikolai Nosov. Ştim din prima carte ("Aventurile lui Habarnam şi ale prietenilor săi"), că Habarnam este un prichindel pus pe şotii şi certăreţ. El porneşte împreună cu fraţii săi într-o călătorie cu balonul, de unde se întoarce mult mai înţelept. 
  În a doua carte, ("Habarnam în Oraşul Soarelui"), Habarnam dobândeşte bagheta magică. Împreună cu Ţintişoara şi Pestriţu, porneşte într-o nouă călătorie, de data aceasta în Oraşul Soarelui! Acolo, ei învaţă despre diverse maşinării, despre arhitectură, despre modă. Îşi fac noi prieteni şi descoperă cât de evoluat este acest oraş în comparaţie cu Oraşul Florilor, în care locuiesc ei. 
  Totul ar fi fost minunat dacă un prichindel neatent n-ar fi dat peste Habarnam. Înfuriat la culme, Habarnam îl transformă pe acesta într-un măgar. Şi de-aici începe aventura. Într-o zi, Habarnam citeşte în ziar că, pe străzile oraşului, a fost găsit un măgar fără stăpân, care a fost dus imediat la Gradina Zoologică. Aflând acestea, Habarnam merge la Grădina Zoologică pentru a repara greşeala făcută. Dar în loc să-l transforme pe măgarul-prichindel în prichindel, transformă trei măgari adevăraţi în prichindei. Hmm, mă întreb cum va rezolva Habarnam toate acestea...