Cute Red Pencil

marți, 31 decembrie 2013

"Captivi în Yadah" - Madeleine L'Engle

Niciun comentariu:
"Captivi în Yadah", de Madeleine L'Engle
 Sunt la capitolul opt ("Călătoria în interior") al cărţii "Captivi în Yadah", de Madeleine L'Engle. Aceasta este cartea a doua a seriei "Cvartetul timpului". Acum câtva timp am terminat de citit şi prima carte a seriei, "Călătorie în a cincea dimensiune" şi pot spune că se numără printre cărţile mele preferate.
 În "Captivi în Yadah", mezinul familiei, Charles Wallace, se îmbolnăveşte, din cauza echtroilor, care vor să-l omoare. Meg, sora lui mai mare, împreună cu cherubinul Proginoskes  trebuie să-i înfrângă pe echtroi pentru a-l salva pe Charles.
În această luptă li se vor alătura şi Blajeny (unul dintre Profesori), domnul Jenkins, Calvin (cel mai bun prieten al lui Meg) şi Sporos (o farandolă din corpul lui Charles).
 Echtroii sunt cei care urăsc, sunt fiinţe ne-numite care distrug tot ce le stă în cale.
 Cherubini este de fapt un heruvim, dar nu aşa cum ne imaginăm noi că arată. El seamănă cu o mulţime de dragoni strânşi la un loc.
 Profesorul este cel care îi învaţă pe copii cum îl pot salva pe Charles.
 Farandolele ajută la producerea energiei necesare unui corp. Acestea trăiesc în mitocondrii. Sporos este una din farandolele lui Charles. Din cauza echtroilor, farandolele din corpul lui Charles mor. Astfel, nu mai este produsă energie, iar viaţa lui Charles este pusă în pericol.
 Cu ajutorul lui Blajeny, Meg şi tovarăşii ei intră în una din mitocondriile lui Charles, pentru a afla ce este în neregulă cu farandolele. Sunt curioasă să văd ce vor descoperi acolo, dar şi dacă vor reuşi să-l salveze pe Charles.