Cute Red Pencil

luni, 9 ianuarie 2012

"Copilul apelor" , de Emily Diamand


Am început să citesc "Copilul apelor", de Emily Diamand. Am ajuns deja la pagina 102. E o poveste tristă şi în acelaşi timp, plină de aventură. Întâmplarea se petrece în secolul XXII.
  E vorba despre o fată de treisprezece ani, Lilly Melkun, care are o pisică maritimă. Întoarsă de la pescuit, Lilly observă că tâlharii invadaseră satul şi îi omorâseră bunica, singura persoană care mai avea grijă de Lilly.
Dar tâlharii o mai furaseră şi pe fiica Prim-ministrului, Alexandra Persephone Olivia Randall. Aceasta stătea în casa doamnei Denton. Peste noapte, tâlharii veniseră şi o răpiseră pe fetiţă.
 Doamna Denton vrea s-o ajute pe Lilly. Îi spune că ar vrea să-l convingă pe Prim-ministru să dea răscumpărare tâlharilor. Prim-ministrul se împotriveşte şi vrea ca toţi bărbaţii sau băieţii din sat care sunt apţi să lupte, să pornească în război asupra tâlharilor. Chiar şi cel mai bun prieten al lui Lilly, Andy, este luat. Aşa încât, Lilly află ce obiect ar vrea să le dea doamna Denton drept răscumpărare tâlharilor (o rămăşiţă din epoca computerelor ).  Lilly o fură din debaraua casei doamnei Denton, apoi îşi tunde părul ei scurt, deghizându-se în băiat şi porneşte la drum...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu