Cute Red Pencil

duminică, 3 iunie 2012

"Micul Prinţ" - Antoine de Saint-Exupéry

Cartea "Micul Prinţ" - Antoine de Saint-Exupéry

Ieri am recitit minunata carte "Micul Prinţ", de Antoine de Saint-Exupéry. Este o carte magică, despre copilărie şi prietenie. 
  La începutul cărţii, autorul ne spune că, la şase ani, a făcut primul lui desen (un şarpe boa care înghiţise un elefant). Însă atunci când le-a arătat "capodopera" oamenilor mari, aceştia i-au spus să lase desenele şi să se ocupe de geografie, aritmetică, gramatică... Aşa încât, autorul a renunţat la "cariera" lui de desenator, devenind în cele din urmă... pilot de avioane. Dar într-o zi, pe când călătorea, a făcut o pană în deşertul Sahara. Acolo, autorul a auzit un glas firav care-l ruga să-i deseneze o... oaie. Acesta era Micul Prinţ. 
  Şi aşa, cei doi au devenit prieteni. Micul Prinţ avea să-i povestească autorului aventurile sale, spunându-i că EL este de pe o altă planetă, o planetă foarte, foarte mică, pe care numai el şi o floare locuiau. Această floare era singurul prieten al Micului Prinţ, dar era puţin cam îngâmfată şi lăudăroasă. Totuşi, pentru Micul Prinţ era unică în lume, deoarece era floarea LUI, era floarea pe care EL o îngrijise şi de aceea i se părea fără pereche. Dar într-o zi, Micul Prinţ a plecat de pe planeta lui, trăind aventuri de neuitat, învăţând ce înseamnă "a domestici" şi întâlnindu-se cu personaje care mai de care mai ciudate.
  Vă recomand s-o citiţi şi voi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu